Het gebit van uw hond
Nieuws van Dierenkliniek De Aam

 

Februari: de maand van het gebit

 

Helaas zien we het dagelijks; dieren met gebitsproblemen. Niet alleen bij de oudere dieren komen gebitsproblemen voor. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de honden en katten last van gebitsproblemen. Dit varieert van zeer milde problemen tot ernstige aandoeningen. Zo kan het zijn dat uw dier enkel last heeft van tandsteen. In andere gevallen zijn er rotte tanden/kiezen of blootliggende wortels aanwezig.

 

Vaak wordt er gedacht dat als uw hond of kat de voeding nog goed eet, nergens last van heeft. Helaas is dit niet het geval. Honden en katten zijn erg goed in het verbergen van gebitsproblemen. Uw huisdier mag dan misschien wel eten, maar hij of zij kan toch erg last hebben van het gebit. Ze stoppen zelden tot nooit met eten.

 

Februari is altijd de maand die in het teken staat van het gebit. Daarom kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze controle zal uitvoerig gekeken worden naar het gebit van uw huisdier en hier een passend advies voor worden geven. Daarnaast krijgt u ook uitleg over welke manier bij u en uw huisdier past om gebitsproblemen te voorkomen.

Naast het gratis gebitsconsult krijgt u 20% korting op ons assortiment gebitsverzorgingsproducten (dentale voeding niet inbegrepen).

Mocht er een gebitsanering nodig zijn ontvangt u hierop 10% korting.

 

Mocht u nog vragen hebben of wilt u een afspraak inplannen, neem dan contact op!

 

 


Met trots mogen wij zeggen dat wij een katvriendelijke praktijk zijn in Groesbeek.
We hebben een gouden beoordeling gekregen. Dit is de hoogst haalbare kwalificatie.

Lees meer >>



De feestdagen komen eraan, daarom zullen op sommige dagen de openingstijden afwijken van normaal.


Hieronder staan de openingstijden tijdens de feestdagen voor zowel Groesbeek als Elst:

Zaterdag 24 december geopend:
10.30-11.30 in Elst
8.30 tot 9.30 in Groesbeek (balie)

Zondag 25 december: gesloten.

Maandag 26 december: gesloten

Zaterdag 31 december geopend:
10.30-11.30 in Elst
8.30 tot 9.30 in Groesbeek (balie)

Zondag 1 januari: gesloten.

Voor spoedgevallen zijn wij uiteraard altijd bereikbaar tijdens deze dagen.

Namens heel het team van Dierenkliniek de Aam wensen wij iedereen fijne feestdagen en een rustige, maar toch feestelijke jaarwisseling!



Seniorenconsult

 

Uw huisdier krijgt al een grijs snoetje en is misschien wat minder actief dan vroeger. Hij/zij wordt oud, dus ook senior. Het verschilt tussen hond en kat wanneer uw huisdier daadwerkelijk senior genoemd wordt. We beschouwen een kat als senior als hij/zij 10 jaar oud is. Een kleine hond is een senior vanaf 8 jaar. Vanaf 7 jaar is de middelgrote hond senior en vanaf 6 jaar is de grote hond senior. Net zoals bij mensen kan het ouder worden gepaard gaan met wat ouderdomskwaaltjes. Hier willen wij uw huisdier zo veel mogelijk bij ondersteunen.

Om de beste zorg voor uw senior huisdier te geven hebben we in de maanden november, december en januari het seniorconsult. Dit is een gratis consult bij de dierenarts. Deze zal uw dier volledig nakijken zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Mocht er uit onderzoek blijken dat het beste voor uw dier is om verder onderzoek te doen, zoals een bloedonderzoek, urineonderzoek of een bloeddrukmeting zullen hier wel aanvullende kosten voor worden gerekend. Uiteraard zal dit in overleg gaan met u.

 

Vaak kan uw hond of kat goed verbergen als ze ergens last van hebben. Hierdoor worden verschillende aandoeningen zoals artrose, suikerziekte en nierziektes pas laat ontdekt. Met ons seniorconsult streven ernaar om uw huisdier een comfortabele oude dag te bieden!

 

Ouderdomskwalen bij de kat

 

Hieronder zullen een aantal ouderdomskwalen van de kat worden besproken.

 

  • Nierfalen. Dit is een van de meest voorkomende aandoening bij de oudere kat. Bij een kat met nierfalen zien we vaak dat ze overmatig drinken en plassen. Daarnaast kunnen ze flink vermageren. Mocht de behandeling hier te laat voor worden gestart kan dit ernstige gevolgen hebben zoals hartaandoeningen en soms zelfs sterfte.
  • Hormoonaandoeningen. De meest voorkomende aandoeningen met betrekking tot de hormoonhuishouding zijn suikerziekte en een niet goed werkende schildklier. De symptomen kunnen bestaan uit veel drinken, veel plassen, gewichtsverlies, soms ook juist gewichtstoename en het verslechteren van de vacht.
  • Gebitsaandoeningen. Bij wel 85% van de katten heeft hier last van zijn of haar gebit. Symptomen hiervan kunnen zijn dat uw kat stinkt uit de bek, moeilijker eet en een rood tandvlees heeft. Dit kan volgen tot pijn en het verlies van tanden en/of kiezen.

 

Ouderdomskwalen bij de hond

 

Hieronder zullen een aantal ouderdomskwalen van de hond worden besproken.

 

  • Gewrichtsproblemen. Veel voorkomende problemen bij oudere honden zijn gelinkt aan mobiliteitsklachten. Dit kan zijn door de afbraak van gewichtskraakbeen, de verminderde spierkracht of problemen aan de wervels. Door overgewicht bij oudere honden kunnen deze klachten sneller problemen veroorzaken
  • Hartproblemen. Bij sommige oudere honden kunnen op latere leeftijd hartproblemen voorkomen. Symptomen van hartproblemen kunnen een verminderde uithouding, veel slapen, hoesten, vocht vasthouden of vermageren. Ook een slecht gebit kan op langere termijn hartproblemen veroorzaken.
  • Urineproblemen. Ook wel nierproblemen. Deze zijn vergelijkbaar met de kat. Symptomen hiervan zijn veel drinken, veel plassen, verminderde eetlust en vermageren.

 

 

Actievoorwaarden

 

  • Afspraken kunnen alleen telefonisch of aan de balie worden gemaakt. Dit geldt voor Groesbeek, Elst en bij de standplaatsen van de Rijdende dierenarts.
  • De actie loopt van november t/m december. Houdt er rekening mee dat er beperkte tijden en dagen zijn voor de seniorencheck.
  • Het gratis consult is alleen geldig voor de seniorencheck. Voor eventuele andere behandelingen of onderzoeken zoals een vaccinatie of anaalklieren worden kosten in rekening gebracht.
  • De minimale leeftijd voor de seniorencheck kat is 7 jaar, hond (klein) 8 jaar, hond (middel) 7 jaar en hond (groot) 6 jaar. Jongere honden komen niet in aanmerking voor het gratis seniorenconsult.

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vakantie met of zonder uw huisdier

Zoals ieder ander jaar zullen de meeste mensen al even uitkijken naar de zomervakantie. Een aantal van jullie zal heerlijk op vakantie gaan in binnen- of buitenland. Gaat je huisdier mee op vakantie of verblijft hij/zij bij een oppas of pension? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, maar waar je je van tevoren goed op kunt voorbereiden! Door een goede voorbereiding kunt u daarna extra genieten!

 

 

Uw dier gaat mee naar het buitenland

Als uw dier met u mee naar het buitenland gaat moet u vooraf een aantal dingen regelen. Hieronder een lijstje met wettelijke verplichtingen en overige dingen om rekening mee te houden:

 

Uw huisdier moet beschikken over een Europees paspoort voor gezelschapsdieren en een geregistreerde chip.

 

Zorg dat uw huisdier goed gevaccineerd is. Denk eraan dat uw dier ook tegen hondsdolheid gevaccineerd moet worden. De vaccinatie moet tenminste 3 weken voor vertrek naar het buitenland gegeven zijn.

 

Zorg ervoor dat u de juiste ontworming (ook tegen hart worm en vossenlintworm) en ontvlooiing (zandvliegen) gebruikt. Het is per land verschillend waar u voor moet behandelen en sommige landen hanteren aanvullende eisen welke ook in het paspoort geregistreerd moeten worden.  Als u hier vragen over heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

Mocht uw dier gebruik maken van medicatie is het belangrijk om hier voldoende van mee te nemen.

 

Neem voldoende eigen voeding mee (en water voor onderweg) met een eigen voer- en drinkbak.

 

Neem de eigen mand/deken/bench mee met de favoriete speeltjes van uw huisdier.

 

Zorg voor een goede riem en halsband. Denk er daarnaast ook aan dat het in sommige landen verplicht is om een muilkorf mee te nemen. Het kan daarbij ook handig zijn om een adreskoker met uw vakantie adres en telefoonnummer aan de halsband te bevestigen.

 

Een aantal handige dingen om nog mee te nemen zijn een tekentang, borstel en kam, shampoo, handdoek, poepzakjes en de contactgegevens van onze kliniek.

 

Wees alert op oververhitting in de auto en in warme landen: laat uw dier nooit achter in de auto en zorg altijd voor voldoende water en ventilatie/frisse lucht. Een koelmatje of natte handdoek kan al fijne verkoeling bieden op warme dagen!

 

 

Uw dier gaat naar een pension of oppas

Ook als u een oppas heeft voor uw huisdier of hij/zij gaat naar de kennel zijn er een aantal dingen die u vooraf moet regelen.

 

Bespreek de voeding en eetgewoonten van uw huisdier.

 

Mocht uw dier medicatie gebruiken, bespreek dit dan goed.

 

Noteer de contactgegevens van uzelf of iemand anders waarmee contact opgenomen kan worden indien nodig.

 

Noteer onze kliniek gegevens voor het geval dat er zorg nodig is.

 

Als uw hond naar een pension gaat is het meestal verplicht om aanvullend te vaccineren tegen de besmettelijke hondenhoest. Daarnaast moeten de andere vaccinaties ook in orde zijn.

 

 

EHBO-kit voor uw dier

Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren op vakantie. Daarom is het altijd handig om een aantal dingen mee te nemen om kleine problemen op te lossen, denk onder andere aan:

 

Muilkorf

Ontsmettingsmiddel

Wegwerphandschoenen

Steriele gaasjes

Verband

Hechtpleister

Thermometer

Schaar

Pincet

Tekentang

 

Mocht er zorg nodig zijn neem dan altijd contact op met ons of een praktijk bij u in de buurt!

 

Voor vragen en dergelijke kunt u het beste even contact met ons opnemen.

 

 

 

 

 

Voorzorgsmaatregelen hitte

 

De warme zomerdagen zijn al in volle gang. Waar wij als baasjes de zomerkleding uit de kast trekken en wat verkoeling opzoeken hebben wij ook een aantal tips om het zo aangenaam mogelijk te maken voor uw huisdier. Hieronder een aantal tips voor uw hond, kat en konijn:

 

Honden

 

  • Uw hond kan niet zweten. Hun enige manier om warmte kwijt te raken is door te hijgen en een klein beetje via hun voetzooltjes. Zorg er dus voor dat uw hond voldoende schaduw heeft en nooit alleen in een auto, tent of caravan zit.

Hieronder een tabel met overzicht van de temperaturen in een auto:

 

 

Buitentemperatuur in °C

Temperatuur auto na 10 minuten

Temperatuur auto na 30 minuten

 

21

 

31

 

40

24

34

43

27

37

45

30

40

48

32

43

51

35

45

54

 

 

  • Zorg dat uw hond voldoende vers drinkwater heeft.
  • Een prima manier om uw hond af te koelen is door hem/haar te laten zwemmen. Let hierbij alleen wel op dat het water goed is van kwaliteit (geen blauwalg bijvoorbeeld). Daarnaast moet u goed opletten dat uw hond niet te veel water binnen krijgt. Een goede oplossing is om een plastic badje in uw tuin te zetten, hier kunnen ze dan lekker in spelen.
  • Mocht u een hond hebben met een dunne vacht loopt deze extra risico op verbranding. Om dit tegen te gaan kunt u de dun behaarde delen insmeren met zonnebrandcrème, die speciaal geschikt is voor dieren
  • Maak geen lange wandelingen met uw hond. Probeer de wandelingen overdag zo kort mogelijk te houden. In de ochtend en avond kunt u langer wandelen.
  • Houd er rekening mee dat de voetzooltjes van uw hond erg gevoelig zijn. Met het warme weer is de temperatuur van het asfalt erg hoog. Daarnaast kan zand ook heel warm worden. Probeer met uw hond over het gras of andere koele ondergronden te lopen.

Hieronder een klein overzicht van de temperatuur van het asfalt:

 

 

Temperatuur buiten in °C

 Temperatuur asfalt in °C

 

20

 

26.4

23

42.2

25

49.7

28

54.9

31

62.9

 

 

 

Katten

 

  • Ook voor katten is een plekje in de schaduw erg belangrijk
  • Laat natvoer niet lang buiten de koelkast staan. Dit kan gaan bederven en het trekt vliegen aan.
  • Ook katten kunnen verbranden. Met name de neus, dunbehaarde delen of katten met een dunne of witte vacht hebben meer kans op verbranding. Het is dus zeker aan te raden om zonnebrandcrème te gebruiken als uw kat veel buiten komt en ervan houdt om lekker in de zon te liggen.

 

 

Konijnen

 

  • Konijnen kunnen helemaal niet goed tegen warmte. Vanaf ongeveer 25 graden krijgen ze het zwaar. In de natuur zouden ze dan lekker koel in een hol gaan zitten onder de grond. Zorg er dus voor dat u het hok niet in de zon heeft staan.
  • Voor extra verkoeling kunt u zelf koelelementen maken. Zo kunt u een fles met wat water invriezen en deze ingewikkeld in een handdoek/theedoek in het hok leggen. Let er wel op dat uw konijn hier niet op gaat knagen! Daarnaast werkt een ingevroren stoeptegel ook prima!
  • Het buitenhok kunt u nog extra koelen door er een nat, wit laken overheen te leggen.
  • Laat geen voedingsresten van het groenvoer in het hok achter. Door de warmte zal dit snel bederven.
  • Let er goed op dat uw konijn een schone kont heeft. Dit om de vliegen/maden tegen te gaan!

 

 

 

 

 

Beste klanten,

 

De maand van het gebit is in volle gang. Daarom kunt u in de maanden februari en maart bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en uitleg over tanden poetsen of andere mogelijkheden om het gebit van uw huisdier gezond te houden.

 

Waarom is een goede gebitsverzorging belangrijk voor uw huisdier?  

- Goed en regelmatig onderhoud kan gebitsproblemen voorkomen.

- Voorkomt een slechte eetlust.

- Voorkomt stinken uit de bek.

- Een slecht verzorgd gebit kan voor veel pijn zorgen.

 

Wat merkt u aan uw dier als er een gebitsprobleem is? 

- Meestal helemaal niets.

- Soms minder goed of anders eten of

- Chagrijniger, minder speels en bij katten een slechtere vachtverzorging.

 

Omdat het vaak lastig is om zelf een goede gebitsinspectie te doen bieden wij deze daarom voor alle honden en katten gratis aan. Bel voor een afspraak naar 085-4000124 of stuur ons een email: info@dierenkliniekdeaam.nl

 

Mocht uw dier in aanmerking komen voor een gebitsbehandeling, dan zal dit worden gedaan met de nieuwste apparatuur door onze gebitsspecialist Fraukje van Doorn.

 

We hopen u binnenkort te zien.

 

 

 

 

 

 

 

Openingstijden feestdagen

 

De feestdagen komen eraan, daarom zullen op sommige dagen de openingstijden afwijken van normaal. Hieronder staan de openingstijden tijdens de feestdagen voor zowel Groesbeek als Elst:

 

Vrijdag 24 december geopend: 8.30-16.00. De bus zal niet rijden.

Zaterdag 25 december: gesloten.

Vrijdag 31 december geopend: 8.30-16.00. De bus zal niet rijden.

Zaterdag 1 januari: gesloten.

 

Voor spoedgevallen zijn wij uiteraard altijd bereikbaar tijdens deze dagen.

 

 

Route naar de kliniek in Elst tot eind 2021 gewijzigd.

 

 

Vanaf juni t/m het einde van het jaar zijn er twee wegen afgesloten. Het gaat om het noordelijke gedeelte van de spoorlaan en een gedeelte van de energieweg. Wanneer u vanaf het centrum van Elst naar de praktijk wilt rijden volg dan de pijlen op bijgevoegde kaart.

Vanaf de snelweg komend, blijft de route ongewijzigd.

 

 

 

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij slijtage optreedt in de gewrichten. Door chronische overbelasting, ouderdom, en/of anatomische afwijkingen wordt het kraakbeen in het gewricht aangetast. Dit veroorzaakt een ontstekingsproces. Als reactie op deze ontsteking vindt er botnieuwvorming plaats. Hierdoor wordt het kraakbeen nog verder aangetast en zo blijft het proces en de klachten zich verergeren. Het is dus erg belangrijk om vroeg in dit proces in te grijpen.

Symptomen:

Wanneer uw dier last van artrose heeft zal hij/zij hier met name pijnklachten van krijgen. Dit uiten dieren niet door te piepen, miauwen en dergelijke maar door op een andere manier te bewegen. Hierdoor proberen ze de pijn te verminderen.

De voornaamste klachten zullen zijn:

Moeilijk opstaan.
Minder hoog of makkelijk springen. Met name bij katten valt op dat ze niet meer direct ergens op springen maar via andere attributen.
Moeizamer trappen lopen.
Liever liggen dan zitten of staan.
Kreupel lopen.
Humeuriger.
Minder zin om mee te gaan wandelen.
Bijten/krabben bij aanraken van het pijnlijke gewricht(en).
Katten wassen zich niet of minder bij de rug/staart. Hierdoor kunnen klitten ontstaan of veel schilfers.


Diagnose:

Tijdens het consult worden de gewrichten onderzocht. Tijdens dit onderzoek kunnen we vast stellen waar de klachten vandaan komen. Wanneer we weten in welk gewricht(en) de pijn aanwezig is kunnen we met behulp van een röntgenfoto in beeld brengen of er artrose zit of dat er mogelijk een andere oorzaak aanwezig is.

Behandeling:

Gewicht: Het is belangrijk dat een dier met artroseklachten in optimale vorm is. Optimaal betekent voor artrose patiënten: iets aan de dunne  kant. Hierdoor worden de gewrichten namelijk veel minder belast en zien we dat onze patiënten ook daadwerkelijk minder last hebben van kreupelheid. Bovendien stimuleert vet de afgifte van stoffen die het ontstekingsproces stimuleren.

Bewegingsregime: Heftige inspanning is niet goed voor een dier met artroseklachten. Door zijn enthousiasme kan een dier op leuke momenten pijn vergeten, maar de dag daarna zal hij/zij extra last krijgen. Het is wel zo dat bij artrose gewrichten gesmeerd moeten blijven en regelmatig bewegen is dan ook erg belangrijk. Dus regelmatig, maar gedoseerd bewegen. Het liefst op een vlakke ondergrond en in rechte lijn. Zwemmen is vaak ook een mooie aanvulling. Een fysiotherapeut kan hier een goede aanvulling zijn.

Rustplek: Zorg voor een warme en zachte ligplek. Harde en koude vloeren kunnen de klachten die er zijn namelijk verergeren.

Voedingssupplementen/dieetvoeding: Om het kraakbeen in het gewricht gezond te houden adviseren wij voedingssupplementen toe te dienen. Hierbij kunt u denken aan glucosamines, omega 3 vetzuren, chondroïtine, collageen II, etc. Deze voeden het kraakbeen en remmen de ontsteking in het gewricht. Deze supplementen kunnen worden toegediend in tabletvorm, een andere optie is over te stappen naar een dieetbrok waar dergelijke stoffen in zijn verwerkt. Honden die voedingssupplementen en speciaal voer gebruiken hebben over het algemeen minder medicatie (zoals ontstekingsremmers) nodig.

Medicatie: tot voor kort hadden we alleen de ontstekingsremmers (NSAIDs) beschikbaar voor artrose klachten. Tegenwoordig zijn er nieuwere middelen verkrijgbaar. Deze middelen werken specifiek voor pijn als gevolg van artrose. Ze hebben hierdoor minder of geen bijwerkingen. De keerzijde is echter dat het ook vrij smal werkzaam is en niet bij alle dieren even goed zal werken.

De verkrijgbare medicatie: Ontstekingsremmers (NSAIDs): Deze medicatie verminderen niet alleen de ontsteking in het gewricht, ze remmen ook de botnieuwvorming af. Tevens nemen ze ook een groot deel van de pijn weg bij uw huisdier. Ze zijn echter breed werkzaam. Dus bij langdurig gebruik adviseren we om vantevoren bloedonderzoek uit te voeren om de nier- en leverfunctie te beoordelen. De meest voorkomende bijwerking zijn maagdarmklachten.

Galliprant: deze medicatie is alleen voor de hond beschikbaar. Het zorgt er ook voor dat het ontstekingsproces wordt geremd. Het werkt echter specifiek op 1 onderdeel uit het gehele proces. Hierdoor remt het geen andere ontstekingsprocessen in het lichaam. De bijwerkingen die de NSAIDs hebben worden daarom in veel mindere mate maar gezien bij galliprant.

Librela (hond) en Solensia (kat): dit middel is het meest veilig om te geven bij artrose klachten. Het is een injectie die 1x per maand onder de huid gegeven wordt. In tegenstelling tot de andere 2 medicaties is dit een antilichaam. Een antilichaam is een lichaamseigen stof (eiwit) wat een bepaald proces stopt. In dit geval remt het een stof die pijn als gevolg van artrose doorgeeft. Er zijn daarom eigenlijk geen bijwerkingen. Bovendien kan het geen kwaad als uw dier al op andere medicatie staat, nier- leverproblemen heeft etc. Onze voorkeur zal dan ook uitgaan om te starten met deze medicatie en indien nodig kunnen we het aanvullen met andere pijnmedicatie.

Operatie: Bij dieren waarbij anatomische afwijkingen zijn gevonden is er in bepaalde gevallen operatief ingrijpen mogelijk (denk hierbij bijvoorbeeld aan gescheurde kruisbanden, heupdysplasie, gescheurde meniscus).

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!
Naar aanleiding van de landelijke persconferentie op 14-12-20 j.l willen wij u graag attenderen op het volgende; Wij blijven als dierenkliniek gelukkig open echter zijn wij wel genoodzaakt om ons aan strikte voorwaarden te houden:
O

Graag op visite komen met álleen de verzorger/eigenaar. Dus ook géén kinderen mee.

O

Wij vragen u vriendelijk om een mondkapje bij binnenkomst te dragen en uw handen te desinfecteren bij de daarvoor bedoelde desinfectie zuil.

 

O

Indien u geen mondkapje heeft; geef dit aan bij de balie, dan kunnen wij voor een kleine vergoeding van €1,- deze aan u verstrekken.

 

O

Maximaal 3 mensen in de wachtkamer. Om wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen is het daarom raadzaam om van te voren te bellen. We kunnen dan medicatie/voeding etc alvast voor u klaarleggen.

O

Houdt de 1,5 meter afstand in acht, ook bij het consult. Blijf graag op de stoel zitten tijdens de behandeling. De dierenarts en de assistent zullen goed voor uw dier zorgen.

 

O

Betaling uitsluitend met pin.

 

O

Indien de rijdende dierenarts bij u thuis komt, zorg dan dat u een mondkapje draagt en de afstand van 1,5meter in acht neemt.

 

O

De bus bezoeken kunnen alleen nog op afspraak doorgaan op de standplaatsen in Molenhoek, Beek, Leuth, Mook, de Ooij en Millingen aan de Rijn.

 

In verband met u en onze veiligheid willen wij graag deze regels hanteren zodat wij u de zorg voor uw dier kunnen blijven garanderen. We vragen hiervoor dan ook uw begrip

Met vriendelijke groet,

Tim en Fraukje
Let op: Aanpassing van de locaties en tijden per 2021

Dierenkliniek De Aam: ook bij u in de buurt!


Dierenartsen Tim en Fraukje staan met een dierenambulance op meerdere plaatsen in uw gemeente. Per het komende jaar zijn er enkele wijzigingen in tijden en locaties. Hieronder staat het overzicht vanaf 1 januari 2021.

Om de wachttijden zo kort mogelijk te houden werken wij ook bij de bus op afspraak.
Bel hiervoor naar: 085-4000124
.

U kunt bij ons terecht voor alle problemen en/of vragen omtrent uw huisdier(en).

Maandag:

 Mook, Winkelcentrum (Plus)

16:15 - 17:00

 

 Molenhoek, Winkelcentrum

17:15 - 18:00

Woensdag:

 Beek, Marius DHZ Markt

15:00 - 16:00

 

 Leuth, Kerkplein

16:15 - 17:00

 

 Millingen, Kastanjeplein

17:15 - 18:15

  Vrijdag:

 Ooij, Reiner van Ooiplein

16:00 - 16:45

 

 

 Millingen, Kastanjeplein

17:00 - 18:00

U kunt natuurlijk ook een afspraak maken op onze vaste vestigingen:

Groesbeek: Bredeweg 109, 6562DD
Elst: Nieuwe Aamsestraat 26c, 6662 ND
Nieuwe dierenkliniek geopend,

Vanaf 5 oktober opent Dierenkliniek de Aam officieel haar deuren. Er komt een hoofdvestiging in Elst, een dependance in Groesbeek en daarnaast een mobiele dierenkliniek, namelijk: de ‘Rijdende Dierenarts’.

Na ruim 6 jaar in Lienden en De Waalsprong te hebben gewerkt, openen Tim Janssen en Fraukje van Doorn hun eigen dierenkliniek. Beiden hebben al bij verschillende klinieken gewerkt en daardoor veel ervaring opgedaan. “De tijd is aangebroken om het vak van dierenarts precies uit te voeren, zoals we dit altijd voor ogen hebben gehad“, licht Fraukje toe.

De dierenartsen vinden dat kwalitatief hoogwaardige zorg vooropstaat. Daarnaast willen ze zich met de dierenkliniek onderscheiden op persoonlijk contact en bereikbaarheid. “Het is fijn als je terecht kan bij een vaste dierenarts die jouw dier door en door kent”, geeft Tim Janssen aan. Daarnaast legt Fraukje uit dat bereikbaarheid verder gaat dan een centrale locatie, goede toegangswegen en een beschikbare parkeerplek. “Met de Rijdende Dierenarts kunnen we de kwalitatieve zorg die we zo belangrijk vinden, daadwerkelijk aan huis brengen”, volgens Van Doorn.

Toch kun je als dierenarts aan huis niet alles doen. Daarom blijven de vestigingen in Elst en Groesbeek zeer belangrijk. Verschillende soorten dieren zijn welkom bij de dierenkliniek. Tim Janssen behandelt naast gezelschapsdieren ook vogels en reptielen. Fraukje van Doorn heeft zich toegelegd op het gebied van tandheelkunde. De dierenkliniek is verder voorzien van alle moderne apparatuur en van een uitgebreide operatiekamer, waarbij het ook mogelijkheid is om kijkoperaties uit te voeren. Met een uitgebreid laboratorium, digitaal röntgenapparaat en echo kunnen verschillende onderzoeken gewoon binnen de eigen kliniek plaatsvinden.

Binnenkort zijn deze diensten zowel binnen als buiten de openingstijden voor ieder beschikbaar.
Direct en persoonlijk contact  |  365 dagen per jaar bereikbaar  |  Met 9 verschillende locaties altijd dichtbij

- Direct en persoonlijk contact -

- 365 dagen per jaar bereikbaar -

- Met 13 verschillende locaties altijd dichtbij -

Onze dierenkliniek is er klaar voor!

 

Voor het afhalen van medicatie, voeding of andere middelen bent u gedurende de openingstijden altijd welkom. Ook als u een vraag of advies wilt kunt u gerust bij ons binnenlopen.

 

Voor operaties en consulten werken wij op afspraak. Hierdoor zijn de wachttijden zo beperkt mogelijk. Wel zo prettig voor u en uw huisdier.

Direct en persoonlijk contact  |  365 dagen per jaar bereikbaar  |  Met 13 verschillende locaties altijd dichtbij
Februari: de maand van het gebit

Helaas zien we het dagelijks; dieren met gebitsproblemen. Niet alleen bij de oudere dieren komen gebitsproblemen voor. Uit onderzoek is gebleken dat 80% van de honden en katten last van gebitsproblemen. Dit varieert van zeer milde problemen tot ernstige aandoeningen. Zo kan het zijn dat uw dier enkel last heeft van tandsteen. In andere gevallen zijn er rotte tanden/kiezen of blootliggende wortels aanwezig.

Vaak wordt er gedacht dat als uw hond of kat de voeding nog goed eet, nergens last van heeft. Helaas is dit niet het geval. Honden en katten zijn erg goed in het verbergen van gebitsproblemen. Uw huisdier mag dan misschien wel eten, maar hij of zij kan toch erg last hebben van het gebit. Ze stoppen zelden tot nooit met eten.

Februari is altijd de maand die in het teken staat van het gebit. Daarom kunt u een afspraak maken voor een gratis gebitscontrole. Tijdens deze controle zal uitvoerig gekeken worden naar het gebit van uw huisdier en hier een passend advies voor worden geven. Daarnaast krijgt u ook uitleg over welke manier bij u en uw huisdier past om gebitsproblemen te voorkomen.
Naast het gratis gebitsconsult krijgt u 20% korting op ons assortiment gebitsverzorgingsproducten (dentale voeding niet inbegrepen).
Mocht er een gebitsanering nodig zijn ontvangt u hierop 10% korting.

Mocht u nog vragen hebben of wilt u een afspraak inplannen, neem dan contact op!



Met trots mogen wij zeggen dat wij een katvriendelijke praktijk zijn in Groesbeek.
We hebben een gouden beoordeling gekregen. Dit is de hoogst haalbare kwalificatie.

Lees meer >>



De feestdagen komen eraan, daarom zullen op sommige dagen de openingstijden afwijken van normaal.


Hieronder staan de openingstijden tijdens de feestdagen voor zowel Groesbeek als Elst:

Zaterdag 24 december geopend:
10.30-11.30 in Elst
8.30 tot 9.30 in Groesbeek (balie)

Zondag 25 december: gesloten.

Maandag 26 december: gesloten

Zaterdag 31 december geopend:
10.30-11.30 in Elst
8.30 tot 9.30 in Groesbeek (balie)

Zondag 1 januari: gesloten.

Voor spoedgevallen zijn wij uiteraard altijd bereikbaar tijdens deze dagen.

Namens heel het team van Dierenkliniek de Aam wensen wij iedereen fijne feestdagen en een rustige, maar toch feestelijke jaarwisseling!

 

 

Seniorenconsult

 

Uw huisdier krijgt al een grijs snoetje en is misschien wat minder actief dan vroeger. Hij/zij wordt oud, dus ook senior. Het verschilt tussen hond en kat wanneer uw huisdier daadwerkelijk senior genoemd wordt. We beschouwen een kat als senior als hij/zij 10 jaar oud is. Een kleine hond is een senior vanaf 8 jaar. Vanaf 7 jaar is de middelgrote hond senior en vanaf 6 jaar is de grote hond senior. Net zoals bij mensen kan het ouder worden gepaard gaan met wat ouderdomskwaaltjes. Hier willen wij uw huisdier zo veel mogelijk bij ondersteunen.

Om de beste zorg voor uw senior huisdier te geven hebben we in de maanden november, december en januari het seniorconsult. Dit is een gratis consult bij de dierenarts. Deze zal uw dier volledig nakijken zonder dat daar kosten aan verbonden zijn. Mocht er uit onderzoek blijken dat het beste voor uw dier is om verder onderzoek te doen, zoals een bloedonderzoek, urineonderzoek of een bloeddrukmeting zullen hier wel aanvullende kosten voor worden gerekend. Uiteraard zal dit in overleg gaan met u.

 

Vaak kan uw hond of kat goed verbergen als ze ergens last van hebben. Hierdoor worden verschillende aandoeningen zoals artrose, suikerziekte en nierziektes pas laat ontdekt. Met ons seniorconsult streven ernaar om uw huisdier een comfortabele oude dag te bieden!

 

Ouderdomskwalen bij de kat

 

Hieronder zullen een aantal ouderdomskwalen van de kat worden besproken.

 

  • Nierfalen. Dit is een van de meest voorkomende aandoening bij de oudere kat. Bij een kat met nierfalen zien we vaak dat ze overmatig drinken en plassen. Daarnaast kunnen ze flink vermageren. Mocht de behandeling hier te laat voor worden gestart kan dit ernstige gevolgen hebben zoals hartaandoeningen en soms zelfs sterfte.
  • Hormoonaandoeningen. De meest voorkomende aandoeningen met betrekking tot de hormoonhuishouding zijn suikerziekte en een niet goed werkende schildklier. De symptomen kunnen bestaan uit veel drinken, veel plassen, gewichtsverlies, soms ook juist gewichtstoename en het verslechteren van de vacht.
  • Gebitsaandoeningen. Bij wel 85% van de katten heeft hier last van zijn of haar gebit. Symptomen hiervan kunnen zijn dat uw kat stinkt uit de bek, moeilijker eet en een rood tandvlees heeft. Dit kan volgen tot pijn en het verlies van tanden en/of kiezen.

 

Ouderdomskwalen bij de hond

 

Hieronder zullen een aantal ouderdomskwalen van de hond worden besproken.

 

  • Gewrichtsproblemen. Veel voorkomende problemen bij oudere honden zijn gelinkt aan mobiliteitsklachten. Dit kan zijn door de afbraak van gewichtskraakbeen, de verminderde spierkracht of problemen aan de wervels. Door overgewicht bij oudere honden kunnen deze klachten sneller problemen veroorzaken
  • Hartproblemen. Bij sommige oudere honden kunnen op latere leeftijd hartproblemen voorkomen. Symptomen van hartproblemen kunnen een verminderde uithouding, veel slapen, hoesten, vocht vasthouden of vermageren. Ook een slecht gebit kan op langere termijn hartproblemen veroorzaken.
  • Urineproblemen. Ook wel nierproblemen. Deze zijn vergelijkbaar met de kat. Symptomen hiervan zijn veel drinken, veel plassen, verminderde eetlust en vermageren.

 

 

Actievoorwaarden

 

  • Afspraken kunnen alleen telefonisch of aan de balie worden gemaakt. Dit geldt voor Groesbeek, Elst en bij de standplaatsen van de Rijdende dierenarts.
  • De actie loopt van november t/m december. Houdt er rekening mee dat er beperkte tijden en dagen zijn voor de seniorencheck.
  • Het gratis consult is alleen geldig voor de seniorencheck. Voor eventuele andere behandelingen of onderzoeken zoals een vaccinatie of anaalklieren worden kosten in rekening gebracht.
  • De minimale leeftijd voor de seniorencheck kat is 7 jaar, hond (klein) 8 jaar, hond (middel) 7 jaar en hond (groot) 6 jaar. Jongere honden komen niet in aanmerking voor het gratis seniorenconsult.

 

 

 

 

 

Op vakantie met of zonder uw huisdier

 

Zoals ieder ander jaar zullen de meeste mensen al even uitkijken naar de zomervakantie. Een aantal van jullie zal heerlijk op vakantie gaan in binnen- of buitenland. Gaat je huisdier mee op vakantie of verblijft hij/zij bij een oppas of pension? Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, maar waar je je van tevoren goed op kunt voorbereiden! Door een goede voorbereiding kunt u daarna extra genieten!

 

 

Uw dier gaat mee naar het buitenland

Als uw dier met u mee naar het buitenland gaat moet u vooraf een aantal dingen regelen. Hieronder een lijstje met wettelijke verplichtingen en overige dingen om rekening mee te houden:

 

• Uw huisdier moet beschikken over een Europees paspoort voor gezelschapsdieren en een geregistreerde chip.

 

• Zorg dat uw huisdier goed gevaccineerd is. Denk eraan dat uw dier ook tegen hondsdolheid gevaccineerd moet worden. De vaccinatie moet tenminste 3 weken voor vertrek naar het buitenland gegeven zijn.

 

• Zorg ervoor dat u de juiste ontworming (ook tegen hart worm en vossenlintworm) en ontvlooiing (zandvliegen) gebruikt. Het is per land verschillend waar u voor moet behandelen en sommige landen hanteren aanvullende eisen welke ook in het paspoort geregistreerd moeten worden.  Als u hier vragen over heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.

 

• Mocht uw dier gebruik maken van medicatie is het belangrijk om hier voldoende van mee te nemen.

 

• Neem voldoende eigen voeding mee (en water voor onderweg) met een eigen voer- en drinkbak.

 

• Neem de eigen mand/deken/bench mee met de favoriete speeltjes van uw huisdier.

 

• Zorg voor een goede riem en halsband. Denk er daarnaast ook aan dat het in sommige landen verplicht is om een muilkorf mee te nemen. Het kan daarbij ook handig zijn om een adreskoker met uw vakantie adres en telefoonnummer aan de halsband te bevestigen.

 

• Een aantal handige dingen om nog mee te nemen zijn een tekentang, borstel en kam, shampoo, handdoek, poepzakjes en de contactgegevens van onze kliniek.

 

• Wees alert op oververhitting in de auto en in warme landen: laat uw dier nooit achter in de auto en zorg altijd voor voldoende water en ventilatie/frisse lucht. Een koelmatje of natte handdoek kan al fijne verkoeling bieden op warme dagen!

 

 

Uw dier gaat naar een pension of oppas

Ook als u een oppas heeft voor uw huisdier of hij/zij gaat naar de kennel zijn er een aantal dingen die u vooraf moet regelen.

 

• Bespreek de voeding en eetgewoonten van uw huisdier.

 

• Mocht uw dier medicatie gebruiken, bespreek dit dan goed.

 

• Noteer de contactgegevens van uzelf of iemand anders waarmee contact opgenomen kan worden indien nodig.

 

• Noteer onze kliniek gegevens voor het geval dat er zorg nodig is.

 

• Als uw hond naar een pension gaat is het meestal verplicht om aanvullend te vaccineren tegen de besmettelijke hondenhoest. Daarnaast moeten de andere vaccinaties ook in orde zijn.

 

 

EHBO-kit voor uw dier

Er kan natuurlijk altijd iets gebeuren op vakantie. Daarom is het altijd handig om een aantal dingen mee te nemen om kleine problemen op te lossen, denk onder andere aan:

 

• Muilkorf

• Ontsmettingsmiddel

• Wegwerphandschoenen

• Steriele gaasjes

• Verband

• Hechtpleister

• Thermometer

• Schaar

• Pincet

• Tekentang

 

Mocht er zorg nodig zijn neem dan altijd contact op met ons of een praktijk bij u in de buurt!

 

Voor vragen en dergelijke kunt u het beste even contact met ons opnemen.

 

 

 

 

 

Voorzorgsmaatregelen hitte

 

De warme zomerdagen zijn al in volle gang. Waar wij als baasjes de zomerkleding uit de kast trekken en wat verkoeling opzoeken hebben wij ook een aantal tips om het zo aangenaam mogelijk te maken voor uw huisdier. Hieronder een aantal tips voor uw hond, kat en konijn:

 

Honden

 

- Uw hond kan niet zweten. Hun enige manier om warmte kwijt te raken is door te hijgen en een klein beetje via hun voetzooltjes. Zorg er dus voor dat uw hond voldoende schaduw heeft en nooit alleen in een auto, tent of caravan zit.

 

- Hieronder een tabel met overzicht van de temperaturen in een auto:

 

Buiten

temperatuur in °C

In auto na

10 minuten

auto na

30 minuten

 

21

 

31

 

40

24

34

43

27

37

45

30

40

48

32

43

51

35

45

54

 

 

- Zorg dat uw hond voldoende vers drinkwater heeft.

 

- Een prima manier om uw hond af te koelen is door hem/haar te laten zwemmen. Let hierbij alleen wel op dat het water goed is van kwaliteit (geen blauwalg bijvoorbeeld). Daarnaast moet u goed opletten dat uw hond niet te veel water binnen krijgt. Een goede oplossing is om een plastic badje in uw tuin te zetten, hier kunnen ze dan lekker in spelen.

 

- Mocht u een hond hebben met een dunne vacht loopt deze extra risico op verbranding. Om dit tegen te gaan kunt u de dun behaarde delen insmeren met zonnebrandcrème, die speciaal geschikt is voor dieren

 

- Maak geen lange wandelingen met uw hond. Probeer de wandelingen overdag zo kort mogelijk te houden. In de ochtend en avond kunt u langer wandelen.

 

- Houd er rekening mee dat de voetzooltjes van uw hond erg gevoelig zijn. Met het warme weer is de temperatuur van het asfalt erg hoog. Daarnaast kan zand ook heel warm worden. Probeer met uw hond over het gras of andere koele ondergronden te lopen.

 

- Hieronder een klein overzicht van de temperatuur van het asfalt:

 

Buiten-temperatuur in °C

Temperatuur asfalt in °C

 

20

 

26.4

23

42.2

25

49.7

28

54.9

31

62.9

 

 

 

Katten

 

- Ook voor katten is een plekje in de schaduw erg belangrijk

 

- Laat natvoer niet lang buiten de koelkast staan. Dit kan gaan bederven en het trekt vliegen aan.

 

- Ook katten kunnen verbranden. Met name de neus, dunbehaarde delen of katten met een dunne of witte vacht hebben meer kans op verbranding. Het is dus zeker aan te raden om zonnebrandcrème te gebruiken als uw kat veel buiten komt en ervan houdt om lekker in de zon te liggen.

 

 

Konijnen

 

- Konijnen kunnen helemaal niet goed tegen warmte. Vanaf ongeveer 25 graden krijgen ze het zwaar. In de natuur zouden ze dan lekker koel in een hol gaan zitten onder de grond. Zorg er dus voor dat u het hok niet in de zon heeft staan.

 

- Voor extra verkoeling kunt u zelf koelelementen maken. Zo kunt u een fles met wat water invriezen en deze ingewikkeld in een handdoek/theedoek in het hok leggen. Let er wel op dat uw konijn hier niet op gaat knagen! Daarnaast werkt een ingevroren stoeptegel ook prima!

 

- Het buitenhok kunt u nog extra koelen door er een nat, wit laken overheen te leggen.

 

- Laat geen voedingsresten van het groenvoer in het hok achter. Door de warmte zal dit snel bederven.

 

- Let er goed op dat uw konijn een schone kont heeft. Dit om de vliegen/maden tegen te gaan!

 

 

 

 

 

Beste klanten,

 

De maand van het gebit is in volle gang. Daarom kunt u in de maanden februari en maart bij ons terecht voor een gratis gebitscontrole en uitleg over tanden poetsen of andere mogelijkheden om het gebit van uw huisdier gezond te houden.

 

Waarom is een goede gebitsverzorging belangrijk voor uw huisdier?  

- Goed en regelmatig onderhoud kan gebitsproblemen voorkomen.

- Voorkomt een slechte eetlust.

- Voorkomt stinken uit de bek.

- Een slecht verzorgd gebit kan voor veel pijn zorgen.

 

Wat merkt u aan uw dier als er een gebitsprobleem is? 

- Meestal helemaal niets.

- Soms minder goed of anders eten of

- Chagrijniger, minder speels en bij katten een slechtere vachtverzorging.

 

Omdat het vaak lastig is om zelf een goede gebitsinspectie te doen bieden wij deze daarom voor alle honden en katten gratis aan. Bel voor een afspraak naar 085-4000124 of stuur ons een email: info@dierenkliniekdeaam.nl

 

Mocht uw dier in aanmerking komen voor een gebitsbehandeling, dan zal dit worden gedaan met de nieuwste apparatuur door onze gebitsspecialist Fraukje van Doorn.

 

We hopen u binnenkort te zien.

 

 

 

 

 

Openingstijden feestdagen

 

De feestdagen komen eraan, daarom zullen op sommige dagen de openingstijden afwijken van normaal. Hieronder staan de openingstijden tijdens de feestdagen voor zowel Groesbeek als Elst:

 

Vrijdag 24 december geopend: 8.30-16.00. De bus zal niet rijden.

Zaterdag 25 december: gesloten.

Vrijdag 31 december geopend: 8.30-16.00. De bus zal niet rijden.

Zaterdag 1 januari: gesloten.

 

Voor spoedgevallen zijn wij uiteraard altijd bereikbaar tijdens deze dagen.

 

 

Route naar de kliniek in Elst tot eind 2021 gewijzigd.

 

Vanaf juni t/m het einde van het jaar zijn er twee wegen afgesloten. Het gaat om het noordelijke gedeelte van de spoorlaan en een gedeelte van de energieweg. Wanneer u vanaf het centrum van Elst naar de praktijk wilt rijden volg dan de pijlen op bijgevoegde kaart.

Vanaf de snelweg komend, blijft de route ongewijzigd.

 

Artrose

Artrose is een aandoening waarbij slijtage optreedt in de gewrichten. Door chronische overbelasting, ouderdom, en/of anatomische afwijkingen wordt het kraakbeen in het gewricht aangetast. Dit veroorzaakt een ontstekingsproces. Als reactie op deze ontsteking vindt er botnieuwvorming plaats. Hierdoor wordt het kraakbeen nog verder aangetast en zo blijft het proces en de klachten zich verergeren. Het is dus erg belangrijk om vroeg in dit proces in te grijpen.

Symptomen:

Wanneer uw dier last van artrose heeft zal hij/zij hier met name pijnklachten van krijgen. Dit uiten dieren niet door te piepen, miauwen en dergelijke maar door op een andere manier te bewegen. Hierdoor proberen ze de pijn te verminderen.

De voornaamste klachten zullen zijn:

Moeilijk opstaan.
Minder hoog of makkelijk springen. Met name bij katten valt op dat ze niet meer direct ergens op springen maar via andere attributen.
Moeizamer trappen lopen.
Liever liggen dan zitten of staan.
Kreupel lopen.
Humeuriger.
Minder zin om mee te gaan wandelen.
Bijten/krabben bij aanraken van het pijnlijke gewricht(en).
Katten wassen zich niet of minder bij de rug/staart. Hierdoor kunnen klitten ontstaan of veel schilfers.


Diagnose:

Tijdens het consult worden de gewrichten onderzocht. Tijdens dit onderzoek kunnen we vast stellen waar de klachten vandaan komen. Wanneer we weten in welk gewricht(en) de pijn aanwezig is kunnen we met behulp van een röntgenfoto in beeld brengen of er artrose zit of dat er mogelijk een andere oorzaak aanwezig is.

Behandeling:

Gewicht: Het is belangrijk dat een dier met artroseklachten in optimale vorm is. Optimaal betekent voor artrose patiënten: iets aan de dunne  kant. Hierdoor worden de gewrichten namelijk veel minder belast en zien we dat onze patiënten ook daadwerkelijk minder last hebben van kreupelheid. Bovendien stimuleert vet de afgifte van stoffen die het ontstekingsproces stimuleren.

Bewegingsregime: Heftige inspanning is niet goed voor een dier met artroseklachten. Door zijn enthousiasme kan een dier op leuke momenten pijn vergeten, maar de dag daarna zal hij/zij extra last krijgen. Het is wel zo dat bij artrose gewrichten gesmeerd moeten blijven en regelmatig bewegen is dan ook erg belangrijk. Dus regelmatig, maar gedoseerd bewegen. Het liefst op een vlakke ondergrond en in rechte lijn. Zwemmen is vaak ook een mooie aanvulling. Een fysiotherapeut kan hier een goede aanvulling zijn.

Rustplek: Zorg voor een warme en zachte ligplek. Harde en koude vloeren kunnen de klachten die er zijn namelijk verergeren.

Voedingssupplementen/dieetvoeding: Om het kraakbeen in het gewricht gezond te houden adviseren wij voedingssupplementen toe te dienen. Hierbij kunt u denken aan glucosamines, omega 3 vetzuren, chondroïtine, collageen II, etc. Deze voeden het kraakbeen en remmen de ontsteking in het gewricht. Deze supplementen kunnen worden toegediend in tabletvorm, een andere optie is over te stappen naar een dieetbrok waar dergelijke stoffen in zijn verwerkt. Honden die voedingssupplementen en speciaal voer gebruiken hebben over het algemeen minder medicatie (zoals ontstekingsremmers) nodig.

Medicatie: tot voor kort hadden we alleen de ontstekingsremmers (NSAIDs) beschikbaar voor artrose klachten. Tegenwoordig zijn er nieuwere middelen verkrijgbaar. Deze middelen werken specifiek voor pijn als gevolg van artrose. Ze hebben hierdoor minder of geen bijwerkingen. De keerzijde is echter dat het ook vrij smal werkzaam is en niet bij alle dieren even goed zal werken.

De verkrijgbare medicatie: Ontstekingsremmers (NSAIDs): Deze medicatie verminderen niet alleen de ontsteking in het gewricht, ze remmen ook de botnieuwvorming af. Tevens nemen ze ook een groot deel van de pijn weg bij uw huisdier. Ze zijn echter breed werkzaam. Dus bij langdurig gebruik adviseren we om vantevoren bloedonderzoek uit te voeren om de nier- en leverfunctie te beoordelen. De meest voorkomende bijwerking zijn maagdarmklachten.

Galliprant: deze medicatie is alleen voor de hond beschikbaar. Het zorgt er ook voor dat het ontstekingsproces wordt geremd. Het werkt echter specifiek op 1 onderdeel uit het gehele proces. Hierdoor remt het geen andere ontstekingsprocessen in het lichaam. De bijwerkingen die de NSAIDs hebben worden daarom in veel mindere mate maar gezien bij galliprant.

Librela (hond) en Solensia (kat): dit middel is het meest veilig om te geven bij artrose klachten. Het is een injectie die 1x per maand onder de huid gegeven wordt. In tegenstelling tot de andere 2 medicaties is dit een antilichaam. Een antilichaam is een lichaamseigen stof (eiwit) wat een bepaald proces stopt. In dit geval remt het een stof die pijn als gevolg van artrose doorgeeft. Er zijn daarom eigenlijk geen bijwerkingen. Bovendien kan het geen kwaad als uw dier al op andere medicatie staat, nier- leverproblemen heeft etc. Onze voorkeur zal dan ook uitgaan om te starten met deze medicatie en indien nodig kunnen we het aanvullen met andere pijnmedicatie.

Operatie: Bij dieren waarbij anatomische afwijkingen zijn gevonden is er in bepaalde gevallen operatief ingrijpen mogelijk (denk hierbij bijvoorbeeld aan gescheurde kruisbanden, heupdysplasie, gescheurde meniscus).

Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie neem dan contact met ons op. We helpen u graag verder!
Naar aanleiding van de landelijke persconferentie op 14-12-20 j.l willen wij u graag attenderen op het volgende; Wij blijven als dierenkliniek gelukkig open echter zijn wij wel genoodzaakt om ons aan strikte voorwaarden te houden:
O

Graag op visite komen met álleen de verzorger/eigenaar. Dus ook géén kinderen mee.

O

Wij vragen u vriendelijk om een mondkapje bij binnenkomst te dragen en uw handen te desinfecteren bij de daarvoor bedoelde desinfectie zuil.

O

Indien u geen mondkapje heeft; geef dit aan bij de balie, dan kunnen wij voor een kleine vergoeding van €1,- deze aan u verstrekken.

O

Maximaal 3 mensen in de wachtkamer. Om wachttijden zoveel mogelijk te voorkomen is het daarom raadzaam om van te voren te bellen. We kunnen dan medicatie/voeding etc alvast voor u klaarleggen.

O

Houdt de 1,5 meter afstand in acht, ook bij het consult. Blijf graag op de stoel zitten tijdens de behandeling. De dierenarts en de assistent zullen goed voor uw dier zorgen.

O

Betaling uitsluitend met pin.

O

Indien de rijdende dierenarts bij u thuis komt, zorg dan dat u een mondkapje draagt en de afstand van 1,5meter in acht neemt.

O

De bus bezoeken kunnen alleen nog op afspraak doorgaan op de standplaatsen in Molenhoek, Beek, Leuth, Mook, de Ooij en Millingen aan de Rijn.

In verband met u en onze veiligheid willen wij graag deze regels hanteren zodat wij u de zorg voor uw dier kunnen blijven garanderen. We vragen hiervoor dan ook uw begrip

Met vriendelijke groet, Tim en Fraukje
Aanpassing van de locaties en tijden per 2021


Dierenkliniek De Aam: ook bij u in de buurt!

Dierenartsen Tim en Fraukje staan met een dierenambulance op meerdere plaatsen in uw gemeente. Per het komende jaar zijn er enkele wijzigingen in tijden en locaties. Hieronder staat het overzicht vanaf 1 januari 2021.

Om de wachttijden zo kort mogelijk te houden werken wij ook bij de bus op afspraak.
Bel hiervoor naar: 085-4000124.

U kunt bij ons terecht voor alle problemen en/of vragen omtrent uw huisdier(en).

Maandag

Mook, Winkelcentrum (Plus)

16:15 - 17:00

 

Molenhoek, Winkelcentrum

17:15 - 18:00

Woensdag

Beek, Marius DHZ Markt

15:00 - 16:00

 

Leuth, Kerkplein

16:15 - 17:00

 

Millingen, Kastanjeplein

17:15 - 18:15

Vrijdag

Ooij, Reiner van Ooiplein

16:00 - 16:45

 

 

Millingen, Kastanjeplein

17:00 - 18:00

U kunt natuurlijk ook een afspraak maken op onze vaste vestigingen:

Groesbeek: Bredeweg 109, 6562DD
Elst: Nieuwe Aamsestraat 26c, 6662 ND
Nieuwe dierenkliniek geopend,

Vanaf 5 oktober opent Dierenkliniek de Aam officieel haar deuren. Er komt een hoofdvestiging in Elst, een dependance in Groesbeek en daarnaast een mobiele dierenkliniek, namelijk: de ‘Rijdende Dierenarts’.

Na ruim 6 jaar in Lienden en De Waalsprong te hebben gewerkt, openen Tim Janssen en Fraukje van Doorn hun eigen dierenkliniek. Beiden hebben al bij verschillende klinieken gewerkt en daardoor veel ervaring opgedaan. “De tijd is aangebroken om het vak van dierenarts precies uit te voeren, zoals we dit altijd voor ogen hebben gehad“, licht Fraukje toe.

De dierenartsen vinden dat kwalitatief hoogwaardige zorg vooropstaat. Daarnaast willen ze zich met de dierenkliniek onderscheiden op persoonlijk contact en bereikbaarheid. “Het is fijn als je terecht kan bij een vaste dierenarts die jouw dier door en door kent”, geeft Tim Janssen aan. Daarnaast legt Fraukje uit dat bereikbaarheid verder gaat dan een centrale locatie, goede toegangswegen en een beschikbare parkeerplek. “Met de Rijdende Dierenarts kunnen we de kwalitatieve zorg die we zo belangrijk vinden, daadwerkelijk aan huis brengen”, volgens Van Doorn.

Toch kun je als dierenarts aan huis niet alles doen. Daarom blijven de vestigingen in Elst en Groesbeek zeer belangrijk. Verschillende soorten dieren zijn welkom bij de dierenkliniek. Tim Janssen behandelt naast gezelschapsdieren ook vogels en reptielen. Fraukje van Doorn heeft zich toegelegd op het gebied van tandheelkunde. De dierenkliniek is verder voorzien van alle moderne apparatuur en van een uitgebreide operatiekamer, waarbij het ook mogelijkheid is om kijkoperaties uit te voeren. Met een uitgebreid laboratorium, digitaal röntgenapparaat en echo kunnen verschillende onderzoeken gewoon binnen de eigen kliniek plaatsvinden.

Binnenkort zijn deze diensten zowel binnen als buiten de openingstijden voor ieder beschikbaar.

Onze dierenkliniek is er klaar voor!

 

Voor het afhalen van medicatie, voeding of andere middelen bent u gedurende de openingstijden altijd welkom. Ook als u een vraag of advies wilt kunt u gerust bij ons binnenlopen.

 

Voor operaties en consulten werken wij op afspraak. Hierdoor zijn de wachttijden zo beperkt mogelijk. Wel zo prettig voor u en uw huisdier.

Laten we eens afspreken?

 

Gebruik onderstaand formulier voor je vragen en/of opmerkingen. Ik kom er zo snel mogelijk op terug.

Locatie Elst :

Nieuwe Aamsestraat 26c, 6662 ND Elst

Maandag

 08:30

 19:00

Dinsdag

 08:30

 18:00

Woensdag

 08:30

 19:00

Donderdag

 08:30

 18:00

Vrijdag

 08:30

 18:00

Zaterdag

 10:30

 11:30

Dagelijks zijn we gesloten tussen 12.30 – 13.30

Klik voor navigatie

Locatie Groesbeek :

Bredeweg 109, 6562 DD Groesbeek

Maandag

 08:30 - 10:30

 18:00 - 19:30

Dinsdag

 08:30

 10:30

Woensdag

 08:30 - 10:30

 19:15 - 20:15

Donderdag

 08:30

 10:30

Vrijdag

 08:30

 10:30

Zaterdag

 08:30

 09:30

Gezien we ook afwezig kunnen zijn i.v.m. huisbezoeken, graag even bellen van te voren als u langs wilt komen. Indien u buiten de openingstijden een afspraak wenst kunnen we dit vaak ook in overleg inplannen.

Klik voor navigatie

Rooster Rijdende Dierenarts :

Molenhoek, winkelcentrum (Plus)

Maandag

16:15 - 17:00

Beek, Marius DHZ Markt

Woensdag

15:00 - 16:00

Leuth, kerkplein

Woensdag

16:15 - 17:00

Mook, winkelcentrum

Woensdag

17:30 - 18:15

Ooij, Reiner van Ooiplein

Vrijdag

16:00 - 16:45

Millingen, Kastanjeplein

Vrijdag

16:15 - 17:00

Elden, informatie volgt

 

 

K

K

Klik voor actuele informatie